Att vara singel är inte jordens undergång

Detta är rätta takter det här.. Jag peppar mig själv och läser varför det är bäst att vara singel och jag trvis som fisken i vattnet med det men nätterna är värst när man är van att ha någon nära och mysa med..

image2008


Jag var inne hos denna tjej och hennes ord var som tagna ur min mun. Jag kunde inte sagt det bättre själv ;) Peppning på G :)

Vad är det som får folk att stanna kvar?

I söndags när SoFina satt på tåget hem, trött som gatan, ögon små som satan, hade hon en ung tjej framför sig. Hon kan ha varit 19-20 år, otroligt snygg, toppmoderna kläder med en perfekt sminkning och snygg frisyr trots att hon tydligen var dagen efter. Men denna tjej hade en sådan ledsamhet i ögonen att SoFina nästan ville krama om henne och säga att det kommer ordna sig. Och varför såg hon så ledsen ut undrar ni säkert nu. Jo, något ledsamt hade hänt. Hon pratade i mobil med sin kille, pratade om gårdagen, något hade hänt och i 1 1/2 timme så varierade hon frågan Varför gjorde du så med kommentaren Du gjorde ju det. 1 1/2 timme.


Och för 1 vecka sedan skrev Therrorese ett inlägg om hur olika tjejer och killar är i sättet mot varandra offentligt, vilket stämmer ganska bra. Självklart inte på alla, man kan inte dra alla över en kant, för huvudsak gäller det nog tjejer. Tjejer klänger och rör, är på, killar är mest coola och tittar framåt. Varför? Ska de visa att den killen är deras, är det bekräftelse de fortfarande suktar efter, trots att de har någon och inte är lnägre är singlar, de har hittat någon och borde känna sig bekräftade bara genom det, han vill ha mig, vara tillsammans med bara mig.

Och så läser man. Bloggar, krönikor, artiklar. Om tjejer, som inte förstå, som blir dåligt behandlade av sina killar, han gör inte si, han gör så, han vill inte det, varför gör han så, hela tiden, varför säger han att han inte vill ha förhållande om han visar att han tycekr som mig så mycket, varför prioriterar han inte mig lite mer, varför, varför?

Och så hör man. Tjejer som vrider och vänder. Som har problem. Som frågar varför han gör så, varför har de inget sexliv, varför gör de inget, varför visar han inte att han älskar henne, varför, varför? Och det enda de har att säga som är bra om honom är: Han har fina sidor också, han är en bra person därinne.


Är det någon mer än SoFina som reagerar på detta? Ska tjejer/kvinnor ta såhär mycket skit, så här mycket tankar, så mycket funderingar, så mycket ältande med tjejkompisar, så mycket tårar, så mycket tid och energi på någon som uppenbart inte älskar henne tillräckligt? För faktum är, älskar en man en kvinna, då visar han det. Då gör han henne säker, hon behöver inte tvivla, han ser till att arbeta med de delar som han kanske har svårt med men som betyder mycket för henne, för att han vill, för att han älskar henne, för att det är värt det, det finns sådana förhållande. Riktig ösesidig kärlek finns.
 

Så, kvinna. Sträck på dig. Du är värd det bästa, precis som alla är, du är värd lycka, du är värd goda vänner som du har roligt tillsammans med, inte sitta och älta varje gång ni träffas, du är förhoppningsvis frisk, det finns många saker runt dig som får dig glad, det finns en hel värld därute, ett helt härligt liv som väntar på dig, ett liv du missar för att du ska försöka ändra en annan person. Få honom att älska dig, för uppenbart förstår han inte sitt bästa.

Och så finns det de kvinnor som ändå känner att det är värt att försöka, ge chansen, för det finns något, hon vill verkligen att det ska funka, hon vill, hon älskar honom, de har ett liv ihop, det hade varit lättast/bäst så. Då kanske hon ska ge honom chansen. Men när vet man om man ska gå omedelbart eller ge honom en chans eller ännu värre, ge chanser gång på gång. Hur vet man? Hur ska man tänka? Hur ska man göra? Det är inte lätt. Och det är indivduellt. Och det är upp till varje kvinna. Men. En kvinna, en människa, måste väl ändå välja sin egen lycka och väbefinnande framför någon annan? Lyssna på sin egen röst, göra sina val, lära sig sina läxor. Vad är det som får vissa att gå medan andra försöker, om och om igen...

image2007

Nu börjar det gnida i ögonen så jag ska ta läsa en bok och försöka somna. Sov så sött inatt alla

Kommentarer
Postat av: Josephine

Det är skönt att vara ensam, när man väl kommit in i de :)

2007-12-11 @ 01:09:41
URL: http://jossposs.blogg.se
Postat av: Fia

Ohhh vad läskande din bild såg ut att vara,den nedersta..

2007-12-11 @ 03:04:19
URL: http://zophiaa.blogg.se
Postat av: SoFina

Kul att mina ord kan vara till nytta! Ha en bra dag Lovisa!

2007-12-11 @ 07:27:46
URL: http://sofina.blogsome.com/
Postat av: Lari - Skånsk brandman i Norrland...

Jag är 31... hurså? =)

2007-12-11 @ 11:16:22
URL: http://webkocken.blogg.se
Postat av: Lari - Skånsk brandman i Norrland...

Haha.. ja, det får man ju ta som en komplimang..=) Man får ju tacka o buga då..;)

2007-12-11 @ 11:26:55
URL: http://webkocken.blogg.se
Postat av: rebecca

Lovve vi saknade dig i skolan idag ! varför kom du inte dom du sa att du skulle ? :/
du måste komma imon (L)

2007-12-11 @ 20:25:27
Postat av: D&C

Det är bara att se det positiva med hela grejen.
=)

2008-01-07 @ 19:06:41
URL: http://twoforone.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0