Kladdkaka

image361

Detta receptet är för 8 personer

225 g

smör
4 st

ägg
0,5 l

strösocker
2 tsk

vaniljsocker
1 dl

kakao
2 krm

salt
3 dl

vetemjöl
50 g

mörk blockchoklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter. Smält smöret och låt svalna lite. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Rör ner smöret(175g). Häll smeten i formen. Grädda kakan ca 35 min. Kakan ska vara lös i mitten, men fast i kanterna när den är färdig. Låt kakan kallna helt innan den glaseras.

Glasyr: Smält chokladen och smöret(50g) på svag värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna.
Servera med frukt eller bär och lättvispad grädde.

Kommentarer
Postat av: Emma

Gott, gott! /Emma

2007-05-31 @ 10:37:00
URL: http://systrarofsweden.blogg.se
Postat av: sandra

Så supergott ut! Vad gotta sugen man blev :)

2007-05-31 @ 11:30:22
URL: http://firstsight.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0