Lets talk about sex

............

Nu ska jag äntligen fördjupa lite om sex.. Here we go..image2455

Visste ni att . . . .

image2452Att killar kan vakna upp med ett praktstånd kände du kanske till. Vad du möjligen inte visste är att även tjejer kan göra det. Både tjejer och killar har så kallad erektil vävnad i könsorganen. Vid upphetsning blodfylls denna och kroppen blir redo för samlag. För att man ska kunna bibehålla denna förmåga tränar kroppen under natten. Träningserektionerna får man under drömsömnen, men har inget med sexuella drömmar att göra, utan kroppen tränar även om man inte drömmer om sex. Morgonståndet är den sista av dessa övningserektioner och behöver inte nödvändigtvis betyda att man vill ha sex. Fast å andra sidan kan åsynen av ståndet kanske väcka lusten till liv...

När man pratar om sex idag handlar det oftare om njutning än att föröka sig. Människans grundläggande instinkt att skaffa barn har utvecklats till en form av njutning, och orgasmen är höjdpunkten av den njutningen. Men hur man får en orgasm är något som skiljer sig mellan könen, men även från person till person.

Syftet med tjejens orgasm är att underlätta befruktning. När en tjej får orgasm producerar hennes underliv en form av glidmedel som ska hjälpa killens spermier att nå äggcellen. Tjejens orgasm är mer utdragen än killens, och när väl tjejen har uppnått klimaxnivå så kan hon uppnå den flera gånger. Det är för att tjejen rent fysiskt kan behålla den förhöjda njutningsnivån lättare.

När en kille har fått utlösning slaknar ofta hans penis eftersom hans kropp återgår till ett viloläge och måste därför vänta ett tag innan han kan uppnå klimaxnivån igen. Det beror på att kroppen frigör en hormon som heter oxytocin som gör att man blir sömning. För tjejen kommer sömnigheten efter cirka 20 minuter och för killen efter 2-5 minuter.

Killens orgasm kommer ofta i samband med hans utlösning. När killar mognar och kommer i pubtetern är det vanligt för dem att få okontrollerade utlösningar, och de kommer ofta under natten. Dessa okontrollerade utlösningar är något som killar lär sig att kontrollera efter tid. Även de medvetna utlösningarna är svåra att kontrollera till en början. Fån början går det rätt fort killar att få utlösning när de onanerar eller under de första samlagen, men även där så kan de lära sig att kontrollera sin utlösning. På så sätt kan man förlänga njutningen, både för sig själv och för sin partner.image2453

Ibland går det fort
Många killar har problem med tidiga utlösningar även när de är äldre. De kan bero på saker som oerfarenhet, känslighet och upphetsning. Men de flesta kan träna upp sin förmåga att kontrollera utlösningen. Man säger att hjärnan är den största erogena zonen, vilket innebär att en tanke är mer upphetsande än beröring, och ibland är det så att man är så eggad i tanken att det inte finns en möjlighet att hålla tillbaka.

Ett exempel är när en kille ska ligga med en tjej som han har fantiserat om länge, en tjej som han är väldigt kär i. Då är det svårt att kontrollera sig eftersom det är veckor, månader eller kanske till och med år av längtan som han ska få utlopp för. Det viktigaste att tänka på i dessa fall är att sexakten inte behöver ta slut för att killen kommer för tidigt. Man kan fortsätta att tillfredställa varandra på andra sätt tills killen är redo att genomföra ett samlag igen.

Tjejen måste slappna av
En annan sak som skiljer killens orgasm från tjejens är just problemen kring dem. Medan det största problemet för många killar är att kontrollera sin orgasm så är det tvärtom för tjejer. Det är inte ovanligt att tjejer har svårt att få orgasm tillsammans med sin partner. Alla människor är olika och blir ofta tillfredställda på olika sätt. Det är därför viktigt, både för killen och för tjejen, att våga prata om vad de tycker är skönt. Många tycker att det är för pinsamt och andra är nog rädda för att såra sin partner, men så är det inte. Därför är det viktigt att man är avslappnad och bekväm med sin partner så att man kan hjälpa varandra till ett bättre sexliv.

Att tjejer ibland har svårt att få orgasm behöver inte bero på att det är killen som gör något "fel", utan det kan handla om så mycket mer. Om tjejen till exempel spänner sig och inte kan slappna av ordentligt, kan det vara svårt för henne att nå orgasm. Men tänk på att övning ger färdighet och att allt faktiskt inte bara handlar om att uppnå orgasm. Bra sex tillsammans handlar om så mycket mer, det viktigaste är att båda två känner sig trygga med varandra och tycker att det är skönt. Myt eller sanning?image2454

Killens penis blir längre ju mer han onanerar.
Myt. Man kan varken påverka penisens längd eller tjocklek genom att onanera.


Man kan inte ha sex när man har mens.

Myt. Det finns dock en ökad infektionsrisk när man har mens, men i övrigt så är det ingen fara.


Onani kan vara farligt.

Myt. Åtminstone så länge man onanerar med sunt förnuft och inte skadar sig själv med vassa föremål eller liknande. Normal onani är alltså inte farligt utan tvärtom något som oftast gör att man mår riktigt bra.


Alla tjejer blöder jättemycket första gången de har samlag
.
Myt/sanning. Det varierar från person till person, men det är långt ifrån alla som blöder när de mister sin oskuld. Det finns många som inte blöder det minsta när de har samlag för första gången, andra som blöder lite och andra som blöder lite mer. För att minska risken för att det ska göra ont och blöda är det viktigt att vara verkligt upphetsad och vilja ha sex. Därför kan det vara dumt att bestämma i förväg när man ska ha sex. Det går ju inte att bestämma att lusten ska finnas där just då.


Homosexuella är mer sexfixerade än heterosexuella.

Myt. Skillnaden mellan mäns och kvinnors sexualitet är större än skillnaden mellan homosexuellas och heterosexuellas sexualitet. Alltså betyder det inte att man är mer sexfixerad om man är homosexuell än om man är heterosexuell, snarare att sex är mer framträdande i mäns relationer än i kvinnors, vilket då kan bli tydligt hos homosexuella män.


Homosexuella tänder på alla av det egna könet.

Myt. Det räcker inte att en person träffar en annan person av det egna könet för att han eller hon ska tända på honom eller henne. Homosexuella ställer lika höga krav på sin partner som heterosexuella gör.


Det är främst unga singeltjejer som gör abort.

Myt. Det är vuxna kvinnor som är gifta eller sambo som svarar för hälften av alla aborter i Sverige. De allra flesta av dessa har dessutom barn sedan tidigare.


Killen kan fastna i tjejen när de har samlag.

Myt/sanning. Detta fenomen förekommer inte hos människor, men däremot bland annat hos hundar. Så det finns alltså ingen risk för att killen fastnar med sin penis i tjejens slida. Däremot kan det under tjejens orgasm vara svårare att föra ut penisen därför att det då bildas ett undertryck i slidan. Men å andra sidan - vem skulle vilja avsluta när det är som bäst?

Om man är tillsammans med någon måste man älska allt hos sin partner.
Myt. I en relation måste man inte älska allt hos varandra, det viktigaste är att man respekterar varandra. Man kan ju fortfarande vara tillsammans och ha ett jättebra förhållande trots att det finns saker som man inte är så överförtjust i hos sin partner. Det gäller att lära sig kompromissa och att ge och ta.


Om man är oskuld bör man inte använda tampong.

Myt. Man kan bara förlora oskulden genom att ha samlag, alltså inte genom att använda tampong. Även om man inte har haft sex så finns det en öppning in till slidan för att mensblod och flytningar ska kunna komma ut. Den mytomspunna mödomshinnan är ingen hinna utan en krans av hudflikar som är töjbar. Därför finns det ingen anledning att inte använda tamponger bara för att man är oskuld.


Tjejer måste vila mycket när de har mens.
Myt.
Det viktigaste är att lyssna på sin kropp och göra sådant som man mår bra av. De allra flesta upplever att måttlig motion och stretching är ett effektivt sätt att lindra mensvärk på.


Tjejer har svårare att få orgasm.

Myt. Studier visar att kvinnor inte får orgasm tillsammans med sin partner lika lätt och ofta som killar. Men detta behöver ju inte betyda att tjejer därför har svårare än killar att få orgasm, utan troligtvis handlar det mest om teknik. Om man bara har in-och-ut sex så stimuleras ju inte klitoris vilket de flesta tjejer behöver för att få orgasm.Källa:  RFSL  ungdomar.se  aftonbladet.se 
libresse.se  p-piller.nu  beinggirl.nu


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0